joi, 23 august 2007

Vedem "4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile" şi la Focşani


Am pentru voi o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile", marele premiat al Festivalului de film de la Cannes va rula după data de 14 septembrie şi în Focşani. Vestea proastă, pe care o ştim cu toţii, este că nu ne onorează ca oraş important al acestei ţări, ("provincie europenă", nu?), că la Balada, singurul cinematograf din oraş, condiţiile de a viziona un astfel de film lasă mult de dorit.
Noroc de Caravana "4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile", care va ajunge şi în orăşelul nostru, pentru ca focşănenii să vadă la cele mai înalte standarde filmul premiat. Pelicula nu va rula la cinematograful Balada, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Eu, una, de abia aştept să văd filmul, despre care s-a comentat atît de mult. Ceea ce mă întristează este faptul că nu am fi putut vedea filmul la cinema dacă nu ar fi fost această campanie "socială" pentru amărîţii care nu au un cinematograf ca lumea într-un oraş cu pretenţii.

3 comentarii:

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Ai idee daca se pot achizitiona biletele inainte si daca au loc mai multe proiectii? Merci!

Mihaela spunea...

Din pacate, amanuntele astea nu le stiu inca. Banuiesc ca in cele doua saptamani pina la venirea caravanei va fi promovat evenimentul si se vor cunoaste toate aceste informatii.

Mihaela spunea...

Pt. Blog de Vrancea: In editia de miercuri, 12 septembrie, a Ziarului de Vrancea, au aparut si informatiile care te interesau in legatura cu procurarea biletelor de la Casa de Cultura.